Mordanklaget sendte kys mod himlen

Reuters skriver, at Michael Adeboljo trådte ind i den skarpt bevogtede retsbygning med, hvad der lignede en koran i den højre hånd, og derefter sendte et kys i retning af en mand på tilhørerpladserne. Michael Adeboljo har stadig sin venstre hånd bundet ind efter de skudsår, han fik af politiet før sin arrestation, hvor han også selv skød mod politiet.

Michael Adeboljo er sammen med en anden anholdt tiltalt for at have hakket den 25-årige Lee Rigby ihjel på åben gade i London-bydelen Woolwich som hævn for drab på muslimer i blandt andet Afghanistan. Lee Rigby havde været udsendt til Afghanistan.

Under det blot fem minutter lange retsmøde bad Michael Adeboljo retten om for fremtiden at blive kaldt Mujahid Abu Hamza og nægtede i øvrigt at stå op i vidneskranken, skønt dommeren forklarede ham, at det var sædvane.

Retten bestemte derefter, at Michael Adeboljo fortsat skal sidde fængslet, men fremstilles i retten igen inden for 48 timer, for at der kan tages stilling til, om han skal løslades mod kaution.

Hans medtiltalte, den 22-årige Michael Adebowale, der stadig ligger på hospital med skaderne efter skudvekslingen med politiet 22. maj, er tiltalt efter samme paragraffer som Michael Adeboljo. Han skal for første gang i retten 28. juni.

Mordet på Lee Rigby har mobiliseret grupper på begge side af de politiske fløje. Tilhængere af den ultra højrenationalistiske British National Defence League har flere gange været på gaderne i store britiske byer, og i weekenden stødte 300 demonstranter fra det venstreorienterede Unite Against Facism sammen med tilhængere af det højreorienterede British National Party i Londons regeringskvarter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip