Mordforsøg?: Svensk politiker fik bombe gennem brevsprækken

I går eftermiddags fik den svenske politiker, Anders Dahlberg, fra Sverigedemokraterne en ubehagelig overraskelse, da en ukendt gerningsmand udløste en bombe i politikerens hjem.

Det skriver den svenske avis Expressen.se.

Kl. 17 onsdag eftermiddag fik Anders Dahlberg blæst hoveddøren til hans hjem i Arlöv i Skåne i stykker, da en bombe kom gennem brevsprækken og eksploderede.

Sverigedemokraten var hjemme sammen med sin kone og barn i deres lejlighed, da bomben sprang. Men alle slap uden fysiske skader.

- Det var et fejt angreb. Det var bare held, at ingen kom til skade. Det var en meget kraftig eksplosion, siger politikeren Anders Dahlberg til Expressen.

LÆS OGSÅ: Bombetrussel mod svensk boligkompleks

Svensk politi ser alvorligt på bombeattentatet og er i gang med at undersøge hjemmet for spor efter gerningsmanden.

- Da sprængladningen blev udløst, fløj indersiden af døren ind i boligen og fæstnede sig i en væg fire meter væk, siger vagtchef Michael Carlzon fra politiet i Malmø til Sydsvenskan.se.

Politiet vil ikke afvise, at motivet bag eksplosionen kan hænge sammen med Dahlbergs politiske virke, skriver flere svenske medier.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Kort efter politiet kom frem til Anders Dahlbergs hjem, blev han og familien ført til et sikkert sted. 

I sidste uge fortalte Expressen.se, at Anders Dahlberg har skrevet anonymt på en "hadeside" ved navn Avpixlat.info, hvor dømte og efterlyste kriminelle bliver vist med navn og billede. Hos vores svenske naboer er det ikke kutyme, at offentliggøre signalement og billede af efterlyste. Avpixlat.info er meget populær og har hundredetusinde af besøgende hver uge. 

Anders Dahlberg har ikke modtaget trusler eller bomber før, ifølge svenske medier.

Dagens Gossip