Morrissey boykotter norsk presse

De kritiske norske journalister kommer til at kigge langt efter Morrissey på et pressemøde i morgen formiddag. Sangeren udebliver fra præsentationen af Nobels fredskoncert.

Morrissey er blandt de kunstnere, som går på scenen i morgen aften for at spille for årets modtager af Nobels fredspris, og det har vakt vrede i Norge. Den tidligere The Smiths-stjerne har nemlig gjort sig voldsomt upopulær med nogle bemærkninger om massemorderen Anders Behring Breivik.

Efter Breiviks nedslagtning af 77 nordmænd den 22. juli 2011 udtalte Morrissey under en koncert i Warshawa, at drabene var »for intet at regne imod, hvad der foregår hos fastfoodindustriens kødproducenter«.

Den norske presse har støvet kommentaren af op til morgendagens koncert, men der bliver ingen mulighed for at grille ophavsmanden.
Morrissey meddeler, at han »ikke deltager i pressemøder«.

De medvirkende i morgen aften tæller også Mary J. Blige, James Blunt, den 15-årige svenske popstjerne Zara Larsson og den norske hiphop-duo Envy.

Koncerten, der får Aaron Eckhart og Claire Danes som værter, TV-transmitteres fra Oslo Spektrum og ventes ifølge den norske avis Dagbladet at nå ud til 350 millioner husstande verden rundt.
Begivenheden sendes herhjemme på DR K.

Dagens Gossip