Mors Dag: Disse ti film vil du helst se sammen med din mor

En af dem er denne, hvor LoveFilm.dk har spurgt hvilken film man helst vil se sammen med sin mor.

Godt 1.000 danskere har svaret i undersøgelsen, og her kan du jo selv se om du er enig i top ti-listen.

1) ”Mamma Mia! The Movie” (2008) – 24 % "Mamma Mia! The Movie" er en episk musical baseret på teaterstykket, der er et kæmpe hit. Sophie (Amanda Seyfried) skal giftes og beslutter sig for at opsøge sin far før den store dag. Der er bare lige et enkelt problem - hun ved faktisk ikke, hvem han er... Da hun i al hemmelighed læser sin mors (Meryl Streep) gamle dagbøger, opdager hun, at hendes far kan være en af de tre elskere, hendes mor havde dengang. Hun inviterer dem alle tre til brylluppet, og så starter løjerne.

2) “Forrest Gump” (1994) – 19 % Forrest Gump er filmtriumfen, der blev et fænomen. "Livet er som en æske chokolade....man ved aldrig hvad man får." Tom Hanks spiller en almindelig mand, hvis enfoldige uskyld legemliggør en hel generation. Vi følger ham igennem hans liv, hvor han oplever lidt mere end andre almindelige mennesker.

3) The Sound Of Music (1965) – 15 % Den tidløse filmklassiker med Julie Andrews, som lyser lærredet på i rollen som Maria, en livlig ung kvinde, der forlader nonneklosteret for at bringe kærlighed og musik ind i tilværelsen hos Captain von Trapp og hans syv børn.

4) ”Chocolat” (2000) – 12 % Hun går ikke i kirke og hun åbner en chokoladebutik midt i faste-tiden! Jo ... Vianne formår at skabe røre i andedammen fra selvsamme øjeblik, hun slår sig ned i den lille by.Den slags passer bestemt ikke byens snerpede borgmester, der mener, at al nydelse er syndigt og skadeligt for moralen. Men Viannes hjertevarme væsen og hendes hjemmelavede chokoladespecialister - rene himmerigsmundfulde - lokker på trods af borgmesterens dundertale byens dydige borgere på syndens sanselige afveje.

5) ”Dirty Dancing” (1987) – 10 % Året er 1963, det er sommer og den uskyldige 17 årige Baby er på ferie med hendes familie. En aften er hun ude for at udforske feriestedets faciliteter, og bliver tiltrukket af høj musik, som kommer fra personaleboligerne. Hun møder hotellets danseinstruktør Johnny. De udvikler et hedt og lidenskabeligt forhold, som dog ikke er uden komplikationer...

6) ”Calendar Girls” (2003) – 8 % Chris (Helen Mirren) og Annie (Julie Walters) er to midaldrende veninder, som lever et stille forstadsliv i Yorkshire. På den lokale kvindeforenings velgørenhedsmøder lytter de fnisende til kedelige foredrag om broccoli og gulvtæpper. Da Annies mand rammes af leukæmi, beslutter de sig for at lave en kalender med foreningens hjælp, som skal sælges til fordel for byens sygehus. Men i stedet for de sædvanlige billeder af kirker og landskaber, skal alle kvinderne posere nøgen! Noget som ikke falder i god jord hos alle i foreningen...

7) ”Thelma and Louise” (1991) – 6 % Nogen sagde: "Få et liv". Så det gjorde de. Susan Sarandon og Geena Davis i Oscar-nominerede præstationer som bedste venner på desperat flugt tværs gennem det sydvestlige USA efter en tragisk hændelse ved en bar. Med en målrettet politimand (Harvey Keitel) i hælene, en indsmigrende blaffer (Brad Pitt) på slæb og en stribe forbrydelser i kølvandet, veksler deres rejse mellem en hyleskæg, høj-oktans morskabs og en odysse, der gør dem til stærke kvinder...selv når lovens lange arm nærmer sig.

8) ”Stepmom” (1998) – 5 % Jaackie og Lukes to børn skal vænne sig til, at far og mor er blevet skilt. En helt ny kvinde har nu indtaget mors plads: den succesrige fotograf Isabel. Isabel gør alt for at få de to børn til at føle sig godt tilpas. Men ekskonen Jackie mener, at Isabel er en ren katastrofe som stedmor. Forholdet mellem de to kvinder bliver heller ikke nemmere, da Jackie en dag får at vide, at hun har kræft - måske dødelig. Kan de to kvinder trods alt blive venner og lære at leve med hinanden?

9) ”Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood” – 1 % En mor og datter, som slægter hinanden på: Hverken New Yorker skuespillerforfatteren Sidda Lee Walker eller hendes excentriske mor Vivi ser ud til at ville klinke skårene, efter de har brudt med hinanden. Nej, det er en opgave for Ya-Ya søstrene. Ya-Ya søstrene - som har svoret Vivi evigt venskab - griber ind på uortodoks vis for at føre mor og datter sammen igen.

10) ”Mommie Dearest” (1981) – 1 % Dette er den skandaløse historie om filmstjernen Joan Crawford og hendes kamp i dobbeltrollen som skuespillerinde og plaget mor. Den offentlige Crawford er viljestærk, betagende og beundringsværdig, men Mommie Dearest afslører den private Crawford som kvinden, der desperat efter at blive mor, som single adopterer sine børn og samtidig forsøger at overleve i den ødelæggende filmindustri...

Kilde: Lovefilm.dk

Så ved du i hvert fald det, hvis gaven til Mors Dag er en film, frem for blomster og chokolade.

Dagens Gossip