Mors Facebookbillede skaber ballede på nettet

En mors ammebillede har skabt livlig debat på de sociale medier. På billedet ser man mor og fotograf Jade Beall amme sin søn Sequoia. Det, der har fået folk op af stolen er, at drengen er 3 år.

- Et selvportræt taget i dag med min søn. Der er mange måder, hvorpå amning tigger om at blive normaliseret. For mig handler det lige nu om at normalisere fuldbåren amning/selvvalgt afvænning fra barnet/udvidet amning af min 3,5-årige, skriver Jade Beall.

- Jeg indrømmer, at jeg aldrig ammer min søn offentligt længere. Jeg føler, at jeg gør noget kriminelt, når det eneste jeg gør er at give omsorg og næring til min søn. Jeg kan se, at med mit ubehag ved at amme min søn offentligt, er der en helt ny måde at fremme og støtte feminismen, skriver Jade Beall til billedet, der har fået næsten 10.000 likes og er blevet delt mere end 1.700 gange.

Læs også: Rapperen Kendrick Lamar sagsøges for amme-billede

Derudover har billedet fået over 2.000 kommentarer.

De fleste hylder den lille hyggestund mellem mor og søn, men der er også dem, der ruller med øjnene af det kontroversielle foto.

- Når de er ældre end to år, er der ingen næringsværdi i brystmælk, og det gøres højst sandsynligt afafhængighed. Jeg ruller med øjenene, fordi mødre, som gør dette, virkelig gerne vil have accept for en følelsesmæssigt afstumpet opførsel. Jeg vil også tilføje, at amning efter den medicinsk anbefalede grænse er egoistisk og handler mere om moderen end om barnet. Det betyder, at moderen har brug for psykologhjælp og har et problem med at give slip. Få hjælp, og lad være med at samle alle andre mødre med et lignende mentalt problem for at støtte op om lidelsen, skriver Anichka Vladimirovna.

Læs også: Nu er det tilladt med ammebilleder på facebook

Selv skriver Jade Beall:

- Jeg har stadig mælk, han vil stadig have sin ‘nah nah’, som han kalder det, og intet - absolut intet - beroliger ham bedre. Jeg har forsøgt at afvænne ham flere gange, men jeg har til sidst overgivet mig til det naturlige forhold til min søn.

Hun oplyser i øvrigt, at mælken kun er et supplement til den faste føde, drengen får. jade Beall blev selv ammet, til hun var 5 år.

I Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn ammes fuldt, til de er omkring 6 måneder. Delvis amning anbefales til 12 måneder eller længere.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Posted by Jade Beall Photography on Thursday, July 16, 2015

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip