Mors seje undertøjs-opslag lukker enhver debat om kropsidealer

En australsk mor har skabt stor opmærksomhed om, hvordan den kvindelige krop ser ud - og vigtigere, hvordan den bør se ud, når man har født.

Hun opsøgte en personlig træner, for at komme i form efter sin fødsel, men en kommentar fra den nye indpisker kom bag på hende.

Selvfølgelig har du lyst til at komme tilbage til den vægt, du havde, inden du fik barn.

Mel Rymill var forundret over, at det blev sagt som et faktum frem for et spørgsmål, for det var egentlig ikke derfor, hun var kommet.

Hun skriver, at det p****** hende af, at træneren sagde sådan.

- Jeg korrigerede hende venligt ved at sige, ‘mit mål er at genvinde min kernestyrke og min udholdenhed… Jeg er ikke så bekymret for, hvordan min krop ser ud, bare hvordan den fungerer. Den kan være rimelig sej.

Hendes opslag om det dårlige møde og hendes oplevelser har vagt genlyd på nettet, hvor over 8000 har delt det.

Læs også: 4 grunde til at dit mor-selvværd er under pres - og én udfordring til at kickstarte det igen

Hun skriver videre:

- Men det (mødet med træneren red.) fik mig til at tænke. Kvinder, som har født, får at vide, at de ser godt ud, hvis de hurtigt ender med et udseende,som inden de fødte, hvilket afføder den forestilling, at de ser grimme ud, hvis de beholder vægten. Tynde mennesker bliver misundt for deres manglende fedt eller lagt til skam, fordi de angiveligt sulter dem selv. Kvinder med kurver bliver enten stemplet som fede eller stemplet som modige, fordi de er komfortable i deres eget skind. Der er altid et pres, skriver hun og fortsætter:

- Ingen har det godt i deres eget skind 100 procent af tiden. Når man hele tiden stempler folk og stabler forventninger forbundet med disse stempler oven på, er det skadeligt for alle. Inklusiv de mennesker, som er med til at stemple.

Hun foreslår, at vi begynder at fokusere på noget andet frem for kroppens udseende:

- Hvad, vi burde gøre, er at bekymre os om, hvorvidt folk har det godt, ikke hvordan de ser ud.

- Jeg er måske ikke magasin-klar, mine bedstemor-trusser og amme-BH kommer med sikkerhed ikke til at blive vist på runway’en indenfor den nærmeste fremtid. Mit hår er fedtet, jeg har intet make up på, min krop er blød og omfangsrig, jeg er ikke engang sikker på, jeg er helt OK, men jeg er stærk. Min krop er sund. Jeg er badass. Så f*** hvad samfundet kræver af mig. Det her er, hvad jeg tilbyder.

Rymill har efterfølgende udtalt, at hun er overrasket over, at hendes opslag gik viralt.

Men det er en styrkende følelse, at andre nu også deler billeder af dem selv på grund af hende, forklarer hun. 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

So I had my first session with a PT today and the first thing she said to me was "Obviously you want to get back to your...

Posted by Mel Rymill on Thursday, 19 November 2015

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip