Morsi vil have militæret til at droppe ultimatum

»Præsident Mohamed Morsi gør sin forfatningsmæssige legitimitet gældende og afviser enhver opfordring til at fravige fra den. Han opfordrer de væbnede styrker til at trække deres advarsel tilbage og nægter at blive dikteret hverken inde- eller udefra,« skriver Mohamed Morsi på sin officielle Twitter-profil tirsdag.

General Abdel Fattah al-Sisi sagde mandag, at der vil påhvile de væbnede styrker at annoncere en køreplan for fremtiden, hvis folkets krav ikke bliver realiseret inden 48 timer, hvilket vil sige onsdag. Med folkets krav henviser generalen til, at Mohamed Morsi skal træde tilbage.

Egypten har i den seneste uges tid været præget af omfattende demonstrationer og sammenstød mellem tilhængere og modstandere af Mohamed Morsi, som søndag kunne fejre et år på præsidentposten. Flere personer har mistet livet, mens hundredvis af mennesker er blevet såret under urolighederne.

Millioner af mennesker kræver Morsis afsked, de er blandt andet utilfredse med, at deres levestandard ikke er blevet bedre, og det har fået det magtfulde egyptiske militær til at reagere. Det har mandag givet Morsi 48 timer til at finde en løsning på den spændte politiske situation i Egypten, og Morsi og hans parti, Det Muslimske Broderskab, er samtidig blevet opfordret til at lytte til demonstranternes krav.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip