Morsis søn: Min far er den retmæssige præsident

»Det egyptiske folk vil aldrig igen behøve at være bange eller rædselsslagne for tanks eller for at blive terroriseret under tilbageholdelse,« sagde Osama Morsi, hvis far, Mohamed Morsi, for lidt over en uge siden med tvang blev afsat af militæret og hurtigt erstattet af en civil overgangsregering.

»Dette er en kup af revolutionen, et kup mod demokratiet, et kup mod forfatningen og mod folkets vilje,« sagde Osama Morsi under interviewet.

Mohamed Morsi blev kort efter sin afsættelse pågrebet af militæret og sat i husarrest. En husarrest, Osama Morsi betegner som »umoralsk og ulovlig«:

»Far, du er den legitime leder, du er valgt som leder og valgt som præsident. Vi støtter dig i alle dine beslutninger,« sagde Osama Morsi direkte henvendt til Mohamed Morsi.

Imens har tilhængere af den afsatte præsident varslet protester fredag. Mere end 90 personer har i den seneste uge mistet livet, skriver CNN, og stridighederne mellem Mohammed Morsis tilhængere og modstandere har skabt bitter splittelse i landet.

Hundredvis af tilhængere af Det Muslimske Broderskab, den islamistiske bevægelse, som Mohamed Morsis parti hører til, sidder fængslet efter demonstrationer og voldelige sammenstød, og de egyptiske myndigheder har udstedt arrestordrer for Broderskabets øverste ledelse.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip