Morten Bruun: Islands sejr vil gå over i fodboldhistorien

Skrevet af admin

28/06/2016

Dagens topnyheder

Ottendedelsfinalen ved EM i fodbold mellem England og Island mandag aften endte som bekendt med en 2-1-sejr til islændingene. Og det var en af de største oplevelser, Morten Bruun nogensinde har haft som fodboldkommentator.

Det fortæller han i telefonen fra Nice.

- Jeg tror, det var fordi, det kom så uventet, og fordi det var en sejr, som Island vandt, efter at de fik den værst tænkelige start, siger han med henvisning til Wayne Rooneys mål på straffespark efter mindre end fem minutters spil.

- Jeg tror, at vi var rigtig mange, der tænkte "åh nej, nu får Island klø". Men de vender det lynhurtigt rundt og kommer foran 2-1, og når kampen er forbi, kan vi jo ikke engang sige, at det var ufortjent, siger Morten Bruun, der er udlånt til DR fra 6'eren under EM.

Han mener, at resultatet af kampen kan måle sig med nogle af de største i et fodboldhistorisk perspektiv.

Ifølge Morten Bruun lykkedes det først og fremmest Island at hive sejren hjem over mandskabet fra fodboldnationen England, fordi det islandske hold er en sammenarbejdet enhed, der har spillet mange landsholdskampe sammen i løbet af de seneste år.

- Jeg ser det her som kulminationen på fem års fantastisk godt trænerarbejde af svenske Lars Lagerbäck, siger han med henvisning til en af de to islandske trænere.

Med mandagens sejr skal Island møde værterne fra Frankrig i næste - og måske sidste - EM-kamp.

- Vi er nødt til at vise islændingene den rette form for respekt efterhånden. Jeg skal blankt erkende, at jeg havde troet, at de ikke havde en chance mod England, siger Morten Bruun og fortsætter:

- Men efter at have set dem vinde over Østrig, spille uafgjort mod Portugal, spille uafgjort mod Ungarn og nu se dem slå England, så kan det jo ikke nytte noget, at jeg skal stå her og sige, at de ikke har en chance mod Frankrig.

- Det kan godt blive en noget mere spændende kamp, end franskmændene overhovedet bryder sig om at tænke på.

Kvartfinalen mellem Island og Frankrig bliver spillet på søndag klokken 21 i Paris.

/ritzau/