Morten Green æder sig ind

Den tidligere landsholdskaptajn spillede 17 VM-turneringer på stribe og sluttede med 256 landskampe.

Den nuværende kaptajn spiller tirsdag i VM-testen mod Østrig i Rødovre Skøjte Arena sin kamp nr. 239 med løven på brystet, og når han går på isen på lørdag i Globen mod Canada, er det hans 15. VM-turnering i træk.

For Morten Green, 32, er det dog ikke tanken om rekorder, der driver ham, men sportslig succes for et hold, der har været en del af verdenseliten siden debuten i Finland for ti år siden .

- Målet i Stockholm er i første omgang at overleve. Og vinder vi én kamp, sætter vi fokus på den næste. Jeg har været spændt på reaktionen efter OL-kvalen, men alle har bevaret gejsten og optimismen, og der er harmoni på holdet og i kæderne. Vi spillede godt mod Rusland og Frankrig, siger han.

- Nu venter vi på de sidste klarmeldinger fra NHL. Der skal som bekendt en streg og en prik til at lave et i. De spillere, der er her nu, er stregen, og NHL-drengene er prikken. De gør holdet skarpere.

Morten Green har haft en god sæson i Hannover Scorpions, og spiller og klub er så tilfredse med hinanden, at samarbejdet fortsætter næste sæson.

Mads Christensen står over mod østrigerne for at skåne sin forstuvede skulder fra DEL-finalen.

Markus Lauridsen fik et skud over venstre hånd under mandagens andet træningspas og udgik.

 - Formentlig er det kun slaget, siger fysioterapeut Carsten Esmark efter at have behandlet den kommende debutant i omklædningsrummet.

Landstræner Per Bäckman stiller med fire femmere mod en modstander, som overraskende kvalificerede sig til OL efter sejr over Tyskland.

Målmand: Patrick Galbraith (Simon Nielsen).

1. femmer: Backs: Daniel Nielsen og Stefan Lassen. Forwards: Nichlas Hardt, Morten Green og Kirill Starkov.

2. femmer: Backs: Markus Lauridsen og Mads Bødker. Forwards: Frederik Storm, Jesper Jensen og Morten Poulsen.

3. femmer: Backs: Rasmus Nielsen og Jesper B. Jensen. Forwards: Lasse Lassen, Julian Jakobsen og Morten Madsen.

4. femmer: Backs: Emil Kristensen og Philip Hersby. Forwards: Kim Staal, Thor Dresler og Patrick Bjorkstrand.

Dagens Gossip