Morten Helveg gør politisk comeback

Det bekræfter den tidligere radikale folketingspolitiker over for politiken.dk.

»Jeg har tænkt over det, og jeg stiller op i Københavns Omegn og håber på at blive kandidat der. Og så arbejder jeg på at blive partiets spidskandidat derefter,« siger Morten Helveg Petersen til netavisen.

»Jeg har altid været optaget af det europæiske og er grundlæggende begejstret for projektet. Jeg har også brugt en stor del af mit arbejdsliv på direktiver og forordninger fra EU og har oplevet, hvor meget det fylder og påvirker i hverdagen i mange brancher,« fortæller han.

»Det har givet mig appetit på at kaste mig ud i politik igen og denne gang på europæisk niveau,« fortsætter Morten Helveg Petersen, der formelt skal vælges på et opstillingsmøde i Københavns Omegns Storkreds 7. maj, hvorefter partiets hovedbestyrelse skal prioritere de opstillede kandidater.

Den endelige udpegelse af den radikale spidskandidat til europaparlamentsvalget finder først sted på de Radikales landsmøde i september.

Ifølge Politikens oplysninger er der indtil videre ingen modkandidater til Morten Helveg Petersen i storkredsen.

I 2009 valgte han kvitte dansk politik og Folketinget til fordel for et job i interesseorganisationen Foreningen af Danske Interaktive Medier, der i 2011 fusionerede med Danske Medier. Som led i fusionen blev Morten Helveg Petersen viceadministrerende direktør, og det vil han fortsætte med at være frem til valget.

Dagens Gossip