Morten Helveg tæt på politisk comeback

På sin Twitter-profil oplyser han, at han er meget tæt på en beslutning om at stille op for de Radikale ved europaparlamentsvalget næste år.

»Har fået opfordring til at stille op til Europa Parlamentet og det er jeg glad for. Jeg overvejer opfordringen - med positivt fortegn :-),« skriver Morten Helveg Petersen.

Det vækker glæde hos partiets politiske leder, Margrethe Vestager (R).

»Glad for at Morten Helveg overvejer endnu en omgang med politik - denne gang europæisk. Han vil være en stærk kandidat for RV,« skriver hun på samme sociale medie.

Politiken skriver fredag, at Morten Helveg Petersen har været i kontakt med de Radikales vælgerforening i København, som skal være på jagt efter en kandidat til den ledige plads.

Morten Helveg Petersen nedlagde i 2009 sit mandat som folketingsmedlem og skiftede til et job i det private erhvervsliv, hvor han blev direktør i interesseorganisationen Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM). Efter en fusion med Danske Medier fik han titlen viceadministrerende direktør.

Ifølge Politiken vil den politiske ledelse bakke op om, at de Radikale ved landsmødet i september peger på Morten Helveg Petersen som partiets spidskandidat til europaparlamentsvalget.

Dagens Gossip