Morten Messerschmidt: EU-udvalg har stemt for forbud mod lakridspiber

En af ugens store debat-historier i Danmark er sagen om et muligt forbud mod lakridspiberne, og der er nu nyt i sagen.

Først kom det frem, at EU vil forbyde lakridspiberne, fordi de ligner rigtige piber - og frygten er, at det kan få børn og unge til at påbegynde rigtig rygning.

Sludder og vrøvl, mente mange danskere, og EU-kommissionens kontor i København afviste da også senere torsdag historien.

Altså burde lakridspiberne være fredet.

LÆS OGSÅ: Fakta: Så meget sukker er der i slik og cola

Men det passer ikke, siger Morten Messerschmidt, der sidder i Europa-parlamentet for Dansk Folkeparti, og afviser dermed, at der er tale om en presseand.

- Sagen er, at kommissionen har fremlagt forslag til et tobaks-direktiv, og det er rigtig nok: Der står ikke noget om lakridspiber. Men når man så går over i Europa-parlamenet, så skal blandt andet Miljøudvalget behandle den her sag. Og der har SFs gruppe i Europa-parlamentet altså fremsat et forslagt om, at også lakridspiber skal være omfattet af forbudet, lyder det i dag fra Morten Messerschmidt.

I følge ham er det blevet stemt igennem af et flertal i Miljøudvalget.

- I Miljøudvalget sidder der 66 medlemmer, og det vil sige at flere end 33 medlemmer har stemt ja til det her, fortæller han.

- Om det så holder når vi om en 14 dages tid kommer i plenar-salen, ja det er der ingen der ved. Men faktum er, at der faktisk er et flertal i miljøudvalget, der har stemt ja til det her fjollede forbud.

LÆS OGSÅ: Se de virkelig sjove patientjournaler

- Så derfor er det noget underligt noget, når hele kommissionen og propaganda-institutionen nede i Bruxelles nu siger, at et forbud ikke har noget på sig, siger Morten Messerschmidt.

Læserne har indsendt bunkevis af sjove billeder i protest mod et forbud mod lakridspiberne.

Se dem her - og klik på dem for stor størrelse og for at læse teksten:

Dagens Gossip