Morten Messerschmidt glad for vetoløfte

Danske europarlamentarikere er voldsomt uenige i deres umiddelbare kommentarer til den klare melding fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om, at hun er klar til at nedlægge veto mod EU's langtidsbudget, hvis ikke der kommer en milliardrabat til Danmark.

* Morten Løkkegaard (V):

- Det er forventeligt i denne her fase af forhandlingerne, at man trækker den store kanon frem. Min klare forventning er, at det her helt efter bogen skal ordnes på et sent nattemøde. Så jeg tager det lidt med et gran salt.

- Jeg har aldrig brudt mig om idéen om, at nogen skal have rabatter. Dybest set synes jeg, det er noget uvæsen. Det handler om at være solidarisk og sørge for, at vi alle sammen trækker på samme hammel.

* Morten Messerschmidt (DF):

- Det er godt, statsministeren nu efter et års tøven melder sig klar til at bruge vetoretten. Det har jeg efterlyst lige siden valget. Det er dejligt, at Helle Thorning nu ser vetoretten som en mulighed. Det er bare utroligt sent, hun meddeler det over for offentligheden.

- Det væsentligste argument for rabatten er, at hovedparten af EU's midler går til projekter, der ikke er værd at støtte. Landbrugsstøtten, strukturstøtte og omfattende projekter, som overhovedet ikke burde finansieres af skatteyderkroner.

- Det er nærmest sjofelt at opleve, hvordan EU kræver, at medlemslandene skærer ned meget drastisk og voldsomt. Samtidig med at EU bare vil hæve bevillingerne.

 

Dagens Gossip