Morten Ø: Smålighed sejrer i asylstramning

Skrevet af admin

01/07/2015

Dagens topnyheder

Det er for småligt, når Folketingets flertal giver husejerne et større håndværkerfradrag, som skal betales af fattige flygtninge fra Syrien eller nødstedte i Libyen.

Det siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, om regeringens aftale med Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance. Aftalen sænker integrationsydelsen til SU for udlændinge, som ikke har boet i Danmark i syv af otte år.

- Det er småligheden, der hersker, når vi den ene dag giver skattefradrag til os, der har, og den anden dag henter pengene hos dem, der har allermindst og har det aller sværest: De flygtninge, der lige er kommet i sikkerhed, siger Morten Østergaard.

Asylansøgere gik i mange år målrettet efter Tyskland og Sverige, men Danmark er rykket op de seneste to år med høje danske sociale ydelser. Det sagde Røde Kors' bulgarske asylchef, Mariana Stoyanova, for nylig ved en konference i København om flygtninge.

Morten Østergaard afviser imidlertid hendes argument.

- I valgkampen sagde folk i danske asylcentre klart, at de kommer, fordi der er fred, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder i Danmark, som er et velfærdssamfund. Det går jeg ud fra, at regeringen ikke har planer at lave om, siger Morten Østergaard.

- Derfor vil vi stadig have mere at tilbyde folk på flugt end mange andre lande i verden. Man vil lægge gift ud for integrationen ved at lade folk starte i fattigdom.

Det undrer ham, at Liberal Alliance, SF og Alternativet gik med til at forlænge håndværkerfradraget.

- De partier burde vide bedre. De er med til at udskrive en regning, vi nu kan se, hvor skal betales. Det fører til øget fattigdom. Det så vi klart, da man indførte starthjælpen og kontanthjælpsloftet. Flere børn skal vokse op i fattigdom, siger Morten Østergaard.

/ritzau/