Morten Østergaard bliver ny skatteminister

Ministerrokaden som følge af SF's exit fra regeringen er tilsyneladende ved at falde på plads.

Efter at topfolkene fra de to regeringspartier, Socialdemokraterne og De Radikale, har holdt møde søndag i statsministerboligen i Marienborg, står det klart, at De Radikales Morten Østergaard bliver ny skatteminister. Det erfarer Ritzau. Han afløser SF'eren Jonas Dahl.

Østergaard, den radikale kronprins, der frem til nu har været minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, rykker dermed op i det interne ministerhierarki.

Han har frem til nu ganske vist siddet med i regeringens magtfulde økonomiudvalg, men med et såkaldt økonomisk ministerium i ryggen vil han nu få en endnu vægtigere stemme, når de store forlig skal forhandles på plads.

Ifølge Berlingske fortsætter de fire nuværende medlemmer af udvalget da også. Det drejer sig om den radikale økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, samt erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og finansminister Bjarne Corydon (S).

Det bliver således de fire, som skal lægge den økonomiske linje frem mod næste valg, hvilket vil blive afgørende i bestræbelserne på at genvinde regeringsmagten.

Ifølge DR Nyheder ventes hele rokaden at blive officiel mandag formiddag, hvor ministrene skal forbi dronningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip