Morten Olsen afviser Kahlenberg

Thomas Kahlenberg tilbyder gerne sin hjælp på den centrale midtbane, efter Niki Zimling og Leon Andreasen har meldt fra med skader op til VM-kvalifikationskampene mod Bulgarien og Italien.

Kahlenberg har fået lov at øve sig på den position på klubholdet Wolfsburg, så han er klar til at agere makker til William Kvist.

- Det er en position, jeg godt kan lide at spille. Så det passer mig helt fint. Det er sådan, jeg spiller til daglig. Så jeg vil helt sikkert mene, at jeg kan spille pladsen, siger Kahlenberg.

Kahlenberg mener, at han er i stand til at varetage rollen som den såkaldte 8'er ved siden af den klassiske 6'er-type Kvist, som er mere defensiv.

- Det er mere uvant, end hvad jeg har spillet de senere år - også på landsholdet. Men når Wolfsburg spiller med to kontrollerende midtbanespillere, så er det også mig, der har de offensive friheder, og mig der kan køre begge veje.

- Så jeg synes ikke, det er så uvant en position for mig mere, forklarer Kahlenberg.

Landstræner Morten Olsen lukker dog den dør med det samme, for han ser ikke Kahlenberg som en central midtbanespiller ved siden af Kvist

- Nej, det er han ikke på vores hold. Han er 10'er eller kantspiller, fastslår Olsen.

Thomas Kristensen, Casper Sloth, Nicolai Stokholm og Jakob Poulsen er derfor lige nu de varmeste kandidater til en plads ved siden af Kvist.

- Det handler om af finde den spillertype, vi vil bruge ved siden af William Kvist, som er vores tydelige kontrollerende spiller på midtbanen.

- Vi snakker også med spillerne. Det skal være en opgave, som spilleren selv mener, at han kan klare, forklarer Olsen.

Kahlenberg affinder sig med landstrænerens valg, selv om han ser sig som en god makker til Kvist.

- Der er kun en, der bestemmer. Jeg stiller mig til rådighed, hvor træneren mener, det er bedst for holdet. Så det er der ikke så meget hokuspokus i.

- Hvis det kunne hjælpe mig til at spille, så kunne det være fedt (at spille ved siden af Kvist, red.). Men nu må vi se, hvordan Morten sætter puslespillet sammen, siger Kahlenberg.

 

Dagens Gossip