Morten Olsen: Der venter en 25 meter tyk albansk mur

Det danske landshold skal bryde igennem en 25 meter tyk forsvarsmur i fredagens EM-kvalifikationsopgør mod Albanien.

Det vurderer Morten Olsen, der torsdag afholdte et pressemøde forud for det vigtige opgør, som landsholdet nærmest er tvunget til at vinde, hvis danskerne skal bevare muligheden for at kvalificere sig direkte til EM.

- Det vil være en sejr for Albanien at få et point i København.

- Vi kommer ud for noget af det mest vanskelige, der findes et fodbold. Vi skal bryde et kompakt hold ned. Der vil være 25 meter mellem deres forreste angriber og deres forsvar, så det bliver svært, siger Morten Olsen.

- Det er vigtigt, at hele Parken koger og svinger. Vi skal gøre alt, hvad der er muligt, men vi skal også spille med en vis tålmodighed.

- Så længe de har det resultat, de gerne vil have, så er det svært at finde bagrum, siderum og mellemrum for vores spillere, forklarer landstræneren.

Selv om Danmark skal frem og score minimum et mål, så forventer Morten Olsen ikke, at de danske værter vil spille sig frem til et hav af chancer.

- Det er ikke et hold, som du får 10 chancer imod.

- Det er ikke Superligaen, hvor man får en ny chance fem minutter efter, at man har brændt. Spillerne skal være godt rustet - også mellem ørerne - og være opmærksomme på, hvor farerne lurer, hvis albanerne erobrer bolden.

- Vi skal angribe og lægge tryk på, men ikke med ni mand. Det er en dødssynd. Det skal ske med kontrol og tålmodighed, hvilket ikke er ensbetydende med, at det skal gå langsomt, forklarer Olsen.

Landstræneren ville på sit pressemøde ikke afsløre, hvem der skal spille venstreback og venstrekant efter skaderne til Christian Eriksen og Nicolai Boilesen.

Det vil først blive offentliggjort en time før kampstart fredag klokken 20.45. Der er udsolgt til opgøret.

/ritzau/

Dagens Gossip