Morten Olsen forlænger med DBU til 2016

Fodboldlandstræner Morten Olsen forlænger sin kontrakt med Dansk Boldspil-Union (DBU), så den udløber efter EM i Frankrig i sommeren 2016.

Det meddeler DBU på sin hjemmeside.

Morten Olsen, som har været landstræner siden 2000, havde kontraktudløb i sommeren 2014.

Efter den mislykkede kvalifikation til næste års VM-slutrunde i Brasilien har der været tvivl om Morten Olsens fremtid, men torsdag kom svaret fra DBU.

- Morten Olsen nyder en enorm respekt blandt de personer herhjemme og i udlandet, jeg tillægger kvalificeret viden om trænermarkedet i international fodbold.

- Tilliden til ham er tilsvarende stor blandt de nøglespillere i den nuværende landsholdstrup, jeg har haft samtaler med, siger den afgående generalsekretær i DBU, Jim Stjerne Hansen, hvis sidste opgave har været at få afklaret landstrænersituationen.

- Hans indsigt og evne til at læse tendenserne i international fodbold er unik.

- Jeg har samtidig oplevet en ambitiøs og motiveret landstræner med meget klare målsætninger for sit fortsatte arbejde med landsholdet og talentudviklingsarbejdet herhjemme, siger Jim Stjerne Hansen om Morten Olsen.

Siden sin tiltrædelse i 2000 har Morten Olsen fået Danmark med til VM-slutrunderne i 2002 og 2010 samt EM-slutrunderne i 2004 og 2012.

I forbindelse med sidste måneds venskabskamp mod Norge gav Morten Olsen udtryk for, at han ser lyst på landsholdets fremtid:

- Fremtiden ser spændende ud. Vi har et U21-landshold, som aldrig har været yngre. Gennemsnitsalderen er på plus 19 år, og spillerne gør det godt individuelt og som hold.

- Så har vi også et forholdsvist ungt A-landshold. I den nuværende trup, der indeholder de spillere, som vi sikkert vil satse på i de nærmeste år, er gennemsnitsalderen 25 år, sagde Morten Olsen og tilføjede:

- Vi skal med til slutrunderne hver gang. Det lykkedes desværre ikke denne gang (VM i 2014, red.), men det var tæt på.

- For et dansk fodboldlandshold skal det altid være sådan, at man satser på at komme med til slutrunderne. I de kommende år har vi spillerne til at kunne gøre det.

/ritzau/

Dagens Gossip