Morten Olsen frygter kedelige kampe ved EM

Når EM i fodbold fredag aften bliver indledt med kampen mellem Frankrig og Rumænien i Paris, bliver det samtidig startskuddet til den største EM-slutrunde i historien.

Hele 24 lande er med, otte flere end ved det seneste EM for fire år siden.

Morten Olsen har i mange år ytret sig som modstander af udvidelsen, fordi han frygter, at slutrunden bliver udvandet.

Danmarks tidligere landstræner er bange for, at mange kampe bliver direkte kedelige at overvære for neutrale iagttagere.

- Jeg frygter, at der bliver en del kedelige kampe for den neutrale tilskuer, som bare gerne vil se god fodbold, siger Morten Olsen til Jyllands-Posten.

- Groft sagt er der nogle af de kvalificerede hold, som ikke har kvaliteterne til at være med til EM. Holdene vil sikkert spille defensivt. Scorer de hold det første mål, får vi ikke ret meget fodbold at se.

- Scorer holdet, som normalt har de største kvaliteter, det første mål, så skal modstanderne lidt længere frem på banen, og så bliver der mere plads til at spille, siger manden, der fra 2000 til 2015 stod i spidsen for Danmark.

Morten Olsen førte Danmark til fire af otte slutrunder i sin embedsperiode, VM i 2002 og 2010 samt EM i 2004 og 2012.

Sidste år floppede Danmark i kvalifikationen til EM, da holdet først sluttede efter Portugal og Albanien i gruppespillet og dernæst tabte samlet til Sverige i playoffkampe om en EM-plads.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip