Morten Olsen: Kun grund til at tro på Bendtner

Landstræner Morten Olsen har fortsat tiltro til, at Wolfsburg-angriberen Nicklas Bendtner kan skyde landsholdet til EM.

Den 27-årige angriber var onsdag med i den trup på 22 spillere, som Olsen udtog til den vigtige kvalifikationskamp mod Serbien den 13. juni og testkampen mod Montenegro fem dage tidligere.

I Wolfsburg har træner Dieter Hecking ikke fundet Bendtner god nok til truppen til de seneste to kampe i Bundesligaen.

- Der er ikke grund til andet end at tro på ham.

- I Wolfsburg er han i en anden konkurrence hos et tophold, der kan købe fra alle hylder verden rundt, siger Morten Olsen om sin foretrukne angriber, der senest i marts gjorde det godt på landsholdet.

Her scorede Bendtner alle tre mål i en 3-2-sejr over USA i en venskabskamp i Aarhus, inden danskerne blev slået med 0-2 i Frankrig.

- Man skal ikke glemme, at han lavede tre mål mod USA. Han var i god form og meget fokuseret, og det - tror jeg ikke - har ændret sig relaterende til vores hold.

- Han har også spillet tre kampe for Wolfsburg siden kampen i Frankrig, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner har tidligere været med i landstrænerens trup uden kampe i benene, men sådan er situationen ifølge Olsen ikke denne gang.

- Vi ved, at vi ikke skal udtage ham, hvis han ikke har spillet i tre måneder. Lige nu er det ikke noget problem.

- Han var meget fokuseret sidst, han var med, og de tre mål mod USA kom ikke ud af ingenting. Den udgave af ham vil vi også se, når han kommer ind i lejren denne gang, mener landstræneren.

Olsen tilføjer, at EM-kvalifikationsmodstanderen Serbien aktuelt har tre angribere, der ikke er på holdet i deres respektive klubber.

Flere medier har skrevet om Nicklas Bendtners situation i Wolfsburg, hvor han i langt størstedelen af sæsonen har været brugt som indskifter. 913 minutter og fem mål er det blevet til i danskerens første sæson i Tyskland.

På det seneste har Bendtner ikke været i truppen, og da Wolfsburg samtidig er begyndt at opruste på angrebspositionerne frem mod næste sæson, bliver der spekuleret i danskerens fremtid i klubben.

Morten Olsen ønsker dog ikke at gå ind i en debat om, hvorvidt Bendtner skal blive eller videre.

- For mig er det uinteressant. Selvfølgelig er det interessant for Bendtner og Wolfsburg, men for mig er det interessante, om vi kan bruge Bendtner mod Serbien, og det kan vi, fastslår landstræneren endnu en gang.

Olsen tilføjer, at han har et ret godt billede af angriberens situation efter samtaler med Wolfsburg. Og det billede er ifølge landstræneren et godt stykke fra det, der beskrives i medierne.

- Medierne har mange historier, men det er ikke alt, der passer. Jeg har et godt billede af, hvor han står, og det billede er bedre, end det I har, siger Olsen med henvisning til medierne.

Danmark møder Serbien den 13. juni i København. Fem dage tidligere venter Montenegro i en testkamp i Viborg.

/ritzau/

Dagens Gossip