Morten Olsen om svensk plæne: Den kan blive et problem

Skrevet af admin

12/11/2015

Mest læste i dag

Sverige og Danmark risikerer at spille på en knapt så god bane, når de to lande lørdag mødes på Friends Arena i Stockholm.

På grund af et stort motorshow Monster Jam i den forgangne weekend er der rullet helt nyt græs ud på Sveriges hjemmebane. Men flere svenske spillere beretter, at de nye græsmåtter flere steder sidder løst.

- Det er ikke godt at høre, siger landstræner Morten Olsen fra den danske lejr i Helsingør.

- Hvis græsset sidder løst, så skal vi nok have 25 grader de næste par dage, hvis det skal nå at sætte sig.

- Hvis det ikke allerede har sat sig, så er det et problem for alle parter, men lad os nu se, hvordan det ser ud i morgen (fredag, red), fortæller Olsen, der fredag ankommer til Stockholm sammen med de danske spillere.

Spørgsmål: Det er vel ikke smart at rulle nyt græs ud så kort tid før en vigtig kamp?

- Det må man sige. Svenskerne havde sikkert forestillet sig, at de var kvalificeret til EM direkte, så banen ikke skulle bruges til så vigtig en kamp.

Spørgsmål: Hvad er problemet med løst græs?

- Det er ikke godt. Dengang jeg var i Ajax, havde vi også problemer.

- Det er et problem for spillerne og kan give alvorlige skader. Hvis det er tilfældet, så er det ikke godt nok, men lad os nu se på den i morgen (fredag, red.), siger Morten Olsen.

De svenske spillere har i denne uge forberedt sig på Friends Arena, hvilket indikerer, at banen ikke er helt dårlig.

Angriberen Ola Toivonen fortalte onsdag til fotbollskanalen.se, at banen tirsdag var ret god, men græsset slap en smule ude i siderne, når der blev sprintet igennem.

Forsvarsspilleren Andreas Granqvist beretter nogenlunde det samme.

- Typisk at man lægger det (græsset, red.) før en playoffkamp, men de har faktisk gjort et godt stykke arbejde, selv om vi kun havde en let træning i går (tirsdag, red.).

- Nu sidder det lidt løst, men håbet er, at det sætter sig, sagde Granqvist onsdag til fotbollskanalen.se.

Danmark møder lørdag klokken 20.45 Sverige i Stockholm, inden der er returopgør i København den 17. november. Den samlede vinder sikrer sig adgang til næste års EM i Frankrig.

/ritzau/