Morten Olsen: Playoff-kampe handler om dagsformen

Danmark kan trække Bosnien Hercegovina, Sverige, Ungarn eller Ukraine, når der på søndag den 18. oktober trækkes lod til playoff-kampene om kvalifikation til EM.

Uanset, hvem det bliver, så gør det ikke den store forskel, mener landstræner Morten Olsen.

- Vi mener ikke, der er den store forskel på de otte hold, der nu er i playoff. Om det bliver enten Sverige, Ungarn, Ukraine eller Bosnien - alle har vi på godt og ondt en historie med, siger Morten Olsen til DBU Nyheder.

Ifølge landstræneren gør det jævnbyrdige niveau, at dagsformen hos holdene bliver afgørende.

- Fortid tæller ikke her. Uanset hvem du kommer til at møde, handler det om dagsformen. Vi har stor respekt for modstanderen – men skal vælge at se på os selv i første omgang, siger Morten Olsen.

Danmark er ikke seedet blandt de bedste treere, der skal ud i kvalifikationen, efter at Danmark sluttede på tredjepladsen i gruppen efter Portugal og Albanien.

Det skete efter en noget sløj afslutning på kvalifikationen, hvor Danmark ikke hentede point nok i de sidste kampe, og hvor danske scoringer var en mangelvare.

- Vi skal bestemt blive bedre til at komme til flere chancer, men samtidig bevare, at vi forsvarsmæssigt har været stabile og været svære at slå - det er meget vigtigt at have med før disse to finaler.

Landstræneren fokuserer på, at Danmark ikke er et nemt hold at vinde over.

- Vi skal forbedre nogle ting fra vores kvalifikation, men samtidig bevare det faktum, at vi som hold ikke er nemme at slå. Vi har i kvalifikationen kun tabt til Portugal – og i den ene kamp fem minutter inde i overtiden, lyder det blandt andet fra Morten Olsen.

Playoff-kampene spilles med et opgør både ude og hjemme. Den første kamp spilles mellem 12.-14. november, mens der er returkamp mellem 15.-17- november.

/ritzau/

Dagens Gossip