Morten Olsen stopper omgående som landstræner

Skrevet af admin

18/11/2015

Dagens topnyheder

Morten Olsen stopper omgående som dansk fodboldlandstræner efter playoff-nederlaget til Sverige.

Det siger han på et pressemøde i Parken efter 2-2-kampen mod Sverige, der betyder, at Danmark ikke kommer med til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig.

- Det giver ingen mening at fortsætte, siger Morten Olsen.

- Jeg har selvfølgelig meddelt spillerne, at DBU og jeg er blevet enige om, at vi stopper samarbejdet.

- Der skal en ny coach til, og der ligger et godt materiale til et nyt trænerteam. Jeg er meget taknemmelig for, at DBU havde tiltro til mig og besluttede, at det var mig, der skulle sidde i det sæde, siger Morten Olsen.

Olsens kontrakt stod til at udløbe efter EM-slutrunden 2016, men nu giver han altså en ny dansk landstræner længere tid til at arbejde med holdet frem mod kvalifikationen til VM 2018. Kvalifikationsturneringen begynder i september næste år.

Landstrænerjobbet kan være Olsens sidste som fodboldtræner.

- Jeg ved det ikke, men jeg har det på fornemmelsen, siger Olsen.

Den nu forhenværende landstræner påpegede også, at de seneste måneder havde været frustrerende, da holdet ikke har fungeret, og der havde været mange udskiftninger i Danmarks startopstilling.

2-0 over Serbien i juni blev dermed Morten Olsens sidste sejr som landstræner. Siden fulgte to uafgjorte mod først Albanien og Armenien, før Danmark tabte til både Portugal og Frankrig.

Afslutningsvis tabte Danmark 1-2 i Stockholm for siden at spille 2-2 i Olsens sidste kamp.

Morten Olsen debuterede som dansk landstræner i år 2000 med en sejr over Færøerne. Han nåede dermed over 15 år i spidsen for Danmark, siden han efterfulgte Bo Johansson.

DBU oplyser, at man forventer at have præsenteret Olsens afløser inden årets udgang.

/ritzau/