Morten Olsen til Bendtner: Skift klub til januar

I øjeblikket får Nicklas Bendtner spilletid for Arsenal, førerholdet i Premier League.

Der er dog ikke tale om meget spilletid. Den danske angriber starter ikke inde, men bliver oftest skiftet ind i slutfasen af kampene.

Det holder ikke, mener landstræner Morten Olsen.

- Bendtner lavede to flotte mål for os i kampen mod Italien (2-2 i VM-kvalifikationen i sidste måned, red.), men der var også ting, som han manglede i den kamp, og det kommer kun ved at spille kampe.

- Det er grunden til, at han skal finde noget nyt her til vinter, sådan er det, og det ved vi jo, siger Morten Olsen.

Spørgsmål: Så det er din klare anbefaling til ham?

- Det tror jeg, at han anbefaler til sig selv, og det er det vigtigste. Fodboldspillere vil spille fodbold. Han har måske 10 år tilbage, så dem skal han udnytte godt, siger landstræneren om 25-årige Bendtner.

Morten Olsen mener ikke, at Bendtner skal blive i Arsenal sæsonen ud, selvom angriberen bliver ved med at få spilleminutter for Premier Leagues førerhold.

I søndagens 0-1-nederlag til Manchester United fik Bendtner lidt over 10 minutter på banen.

- I en forholdsvis kort periode er det også fint nok. Sådan er det også med et par af vores andre spillere. Men det handler om at have lysten til at sige, at du har haft en god karriere.

- Det handler om at kunne sige, når du er 34-35 år, at jeg har spillet fodbold og samtidig været professionel og tjent nogle penge. Men det handler mest om fodbold.

- Han skal finde et sted, hvor han spiller hele tiden. Det handler ikke så meget om at spille europæisk og så videre. Hvis han er god nok, kan han spille på landsholdet, og så kan han spille internationalt for os.

Bendtner har chancen for mange spilleminutter på fredag i Herning, når Danmark møder Norge i en venskabskamp.

Det er dog usikkert, om Bendtner kommer i kamp, da han døjer med et maveonde, siger Morten Olsen. Derfor kører Bendtner ikke med holdbussen fra København til Jylland.

- Der er en risiko for smitte, så han bliver kørt i en anden bil, lyder det fra landstræneren.

Bendtner har ikke været til rådighed for pressen mandag eftermiddag eller tirsdag morgen.

Angriberens kontrakt med Arsenal udløber efter denne sæson.

/ritzau/

Dagens Gossip