Morten Olsen til Norge: Jeres landstræner bør fortsætte

Morten Olsen kan have stået i spidsen for Danmark for sidste gang, hvis EM-kvalifikationen glipper tirsdag for Danmark efter det andet playoff-opgør mod Sverige.

I optakten til braget mod svenskerne i Telia Parken har den danske landstræner ikke villet tale om muligheden for, at han går af før tid, hvis EM skulle glippe, som tilfældet var søndag aften for Norge.

Fokus har været på, at Danmark skal vinde over Sverige, og resten må eventuelt være et tema efter kampen.

Mandag ville Morten Olsen dog godt sende en direkte besked til Norge om at holde fast i landstræner Per-Mathias Høgmo, efter at to nederlag til Ungarn sendte nordmændene ud i EM-kulden.

- Han er den rette mand for Norge. Det er jeg overhovedet ikke i tvivl om. Per (Høgmo, red.) er et intelligent menneske og en intelligent fodboldtræner, så hvis du kan holde fast i ham, så skal du gøre det, siger Morten Olsen til norske VG.

VG tog mandag en snak med Morten Olsen i Helsingør, som varede i halvandet minut, og her roste den danske landstræner det norske landshold. Ifølge Olsen kunne Norge have fået et andet EM-resultat med lidt held i det første playoff-opgør.

- Men det ved jeg, at folk ikke gider høre på. Vi har også haft lignende kampe mod Portugal, hvor vi har skudt på stolpen. Vi skulle have haft straffe mod Sverige og bla, bla, bla.

- Tilfældigheder, dommerskøn og så videre. Det spiller også en rolle og kan være afgørende, men jeg synes, Norge havde den rette indstilling og spillede på den rette måde, siger Morten Olsen.

/ritzau/

Dagens Gossip