Morten Olsen topkandidat som Schalke-træner

Et skidt resultat for Danmark vil være godt nyt for Schalke. BT erfarer, at Morten Olsen nu er med i et slutfelt af blot fire kandidater til jobbet som cheftræner i Schalke næste sæson. Tyske pressekilder med særdeles godt kendskab til Schalke-toppen fortæller, at manager Horst Heldt har Morten Olsen som en brandvarm kandidat til jobbet. Det er han især blevet, fordi førsteprioriteten Armin Veh netop har forlænget sin kontrakt med Eintracht Frankfurt.

En anden favorit Thomas Tuchel er ganske enkelt for dyr at købe fri i Mainz. Det efterlader Horst Heldt med et kandidatfelt på blot fire navne nu. De fire i spil til jobbet er den nuværende vikar Jens Keller, tidligere Chelsea-træner Roberto di Matteo, tidligere Greuter Fürth-træner Michael Büskens og så Morten Olsen.

Ifølge oplysningerne har Schalke Morten Olsen og Roberto di Matteo som delte favoritter, men tyskernes eneste håb for at få Morten Olsen her og nu er, hvis Danmark kikser VM-kvalifikationen med dårlige resultater mod både Bulgarien i aften og Armenien i Parken i juni.

Schalke-boss Horst Heldt var spiller i FC Köln, da Morten Olsen var træner i klubben og har i dag et fortsat godt forhold til den danske landstræner.

Det er langt fra første gang, at europæiske klubber jagter Morten Olsen, mens han sidder i landstrænersædet. Ajax var i 2009 ude efter Olsen, som efter planen skulle dobbeltjobbe indtil efter VM i 2010, men DBU sagde endeligt nej.

Schalke ligger aktuelt på en sjetteplads i Bundesligaen og røg ud til Galatasaray i Champions League-ottendedelsfinalen. Men ledelsen er ikke overbevist om, at vikaren Jens Keller er den rigtige langsigtede løsning. Han overtog jobbet, da Huub Stevens blev fyret i december sidste år, men han mangler lidt karisma i sin ledelsesstil.

Morten Olsen er egentlig for gammel til den profil, Schalke eftersøger, men den danske træner har så godt et ry i Tyskland, at han stadig er eftertragtet. Bayern Münchens Jupp Heynckes har også vist vejen for ældre trænere i denne sæson, hvor han er godt i gang med at føre Bayern til et mesterskab.

Schalke 04 er i økonomiske problemer og har ikke råd til at fejlcaste den næste træner. De arbejder internt på et projekt, hvor man kan finde en træner, der kan være i embedet i mindst tre-fire år og sikre kontinuitet i klubben. Det langsigtede mål er atter at udfordre Borussia Dortmund og Bayern München.

Morten Olsens resultater med det danske landshold har gennem årene imponeret Horst Heldt, der kan være på trapperne med en uformel henvendelse til DBU for at sondere terrænet.

Morten Olsen har kontrakt med DBU frem til VM i 2014, men kikser kvalifikationen, så vil parterne nok være åbne over for en dialog.

Dagens Gossip