Morten Olsen venter i spænding på Simon Kjær

Det er lige nu uvist, hvornår Simon Kjær møder op til fodboldlandsholdets træning i Helsingør forud for playoffkampene mod Sverige.

Mandag havde Simon Kjær fået lov til at blive hjemme i tyrkiske Istanbul, fordi hans kone skal føde en af de nærmeste dage.

Landstræner Morten Olsen har talt med Simon Kjær, og der er ikke sat en deadline for, hvornår Fenerbahce-stopperen senest skal møde op.

- Jeg forventer selvfølgelig, at han kommer til træning i denne uge. Men jeg har ikke sat nogen (deadline, red.), og det skal jeg heller ikke.

- Jeg forventer, at han kommer, men hvornår jeg forventer det, holder jeg for mig selv. Jeg forventer også, at han kan spille (på lørdag, red.), siger Olsen.

Det kan være, at Simon Kjærs kone bliver sat i gang med fødslen af en jordemor, og indtil da må landsholdet vente i spænding.

- Det er et spørgsmål om, hvad realiteterne og virkeligheden er. Men det er heldigt, at det er en spiller, der har en hel masse på rygraden, når det endelig skal være. Og så må vi beslutte os ud fra det, lyder det fra Olsen.

Ud over Simon Kjær råder landstræneren også over Daniel Agger, Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, der kan spille i det centrale forsvar.

Danmark spiller den første playoffkamp på udebane mod Sverige på lørdag i Stockholm, mens returkampen spilles i København tre dage senere.

/ritzau/

Dagens Gossip