Morten Soubak er i VM-finalen: Jeg er bare stolt

Tre ud af fire landstrænere i semifinalerne ved håndbold-VM var danskere, men når der skal kæmpes om guldet søndag eftermiddag, er Morten Soubak den eneste, der er tilbage.

Med 27-21-sejren over Danmark i semifinalen kronede sydsjællænderen fire års solidt arbejde med Brasilien, der aldrig tidligere har nået så langt ved et stort mesterskab.

- Jeg er bare enormt glad og stolt over, at det er lykkedes med det arbejde, jeg har lavet med de piger. Det betyder noget, at vi kan se, at det har båret frugt, siger Morten Soubak

- Det er fuldstændig vildt. Jeg tænker tilbage til 2009, hvor jeg havde den første samling med det brasilianske landshold i en mørk cementhal syd for Santos. Hvor jeg så de 25 piger, jeg aldrig havde set før, kaste med nogle elendige håndbolde.

- Nu skal jeg ikke sige, at de ikke kunne kaste eller gribe, for det er løgn, men når man sammenligner med det her, er det to fuldstændig forskellige verdener, siger Morten Soubak.

Hans gode ven, Danmarks landstræner Jan Pytlick, mener, at det bedste hold vandt, og den udlægning kan Soubak tilslutte sig.

- Nu har vi mødt Danmark to gange, og vi har slået dem begge gange. Jeg synes, vi spillede bedst i dag, det må jeg sige.

- Jeg var ikke helt tryg i anden halvleg, hvor vi faldt lidt ned. Jeg synes ikke, vi fik stabiliseret forsvaret i den periode. Der havde vi et par enormt vigtige redninger, og så var vi tilbage igen.

- Vi havde snakket meget om, hvor gode Danmark har været i det sidste kvarter. Vi vidste, hvor vigtig Louise Burgaard har været til sidst i kampene. Men jeg synes, vi stod imod, lyder det fra VM's mest succesfulde dansker.

Brasilien møder værtsnationen Serbien i finalen søndag eftermiddag.

/ritzau/

Dagens Gossip