Morten Stig: Det er sindssyge gode nationer

Det er en overkommelig pulje, der venter det danske herrelandshold i håndbold til EM i januar.

Men selvom Østrig, Tjekkiet og Makedonien er nationer, som Danmark på papiret bør kunne slå, betyder det ikke sikre sejr til de rød-hvide.

Det fastslår generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen.

- Der er ikke nogle walk over-kampe til et EM. Det er sindssyge gode nationer alle sammen.

- Det er meget vigtigt at få understreget. Alt er relativt. Og med Tyskland ude vidner det om, at det bliver et mesterskab med mange stærke hold, siger generalsekretæren.

Morten Stig Christensen erkender dog, at hvis man ser på Danmarks pulje i forhold til det svære felt, der ellers er, kan man ikke være andet end tilfreds med de indledende gruppekampe, der venter landstræner Ulrik Wilbek og hans drenge.

Der er dog tale om mandskaber, der er opbygget på en meget anderledes måde end det danske.

- Makedonien og Tjekkiet er begge mandskaber, der er bygget meget klart op omkring en stjernespiller på hvert hold. Det er enestående.

- Til gengæld synes jeg ikke, at de har et stærkt kollektiv omkring sig, som kan måle sig med det danske. Og derfor synes jeg, at det ser fornuftigt ud i vores pulje, siger DHF-bossen.

De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden, hvor Danmarks gruppe A krydses med gruppe B.

Gruppe B tæller blandt andre verdensmestrene fra Spanien, som satte danskerne af med 16 mål i VM-finalen tilbage i januar.

- Mellemrunden bliver en herreopgave. Den er mindre sjov.

- Alternativt kunne vi have fået Kroatien i stedet for Spanien. Men jeg ved ikke, hvor meget det ville have forandret vores chancer, for det er marginaler, du er ude i, mener Morten Stig Christensen.

Foruden Spanien spiller Island, Ungarn og Norge også i gruppe B til EM 2014, der afholdes i Danmark fra 12. til 26. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip