Mortens 17-årige søn blev knivdræbt: Nu taler han ud

Skrevet af Marie Milling

11/07/2016

Mest læste i dag

Sagen om en 17-årig teenager, som blev stukket ihjel tæt ved Hillerød Handelsgymnasium gik landet rundt, da overfaldet fandt sted tilbage i november sidste år.

Nu taler mange om den igen, fordi gerningsmanden fornyligt er kendt skyldig i retten.

Han har anket afgørelsen.

Men offeret, den 17-årige Mads, er for evigt væk, og nu fortæller hans far Morten Skjoldsøge om, hvordan det har været at gå den hårde tid igennem.

- Der vil ikke komme noget nyt frem under ankesagen. Det vil rippe op i det og holde følelserne i kog, men slet ikke på samme måde som første gang, siger han til BT om forsvarerens ankelse og fortsætter:

- Savnet af Mads er ubærligt. Jeg tænker på ham hver eneste sekund, minut, time og dag. Det lyder som en floskel, men det gør man. Han dukker hele tiden op i mine tanker.

Morten Skjoldsøge har klaret sig igennem ved at benytte sig af psykologhjælp, og så går han i en gruppe for forældre, der har mistet deres børn.

Læs også: 17-årig anklages for at have dræbt dreng i Hillerød

Det har været en stor hjælp, siger han til avisen.

Desuden har han tilladt sig selv at være ked af det. Han har en time til og fra arbejde, og der sidder han tit og taler med sin søn.

Her lader han sig selv være ked af det.

Og på arbejdet kender de godt til situationen. Der løber nogle gange en tåre, og andre gang har Morten Skjoldsøge været nødsaget til at tage tidligt hjem, fordi savnet har fyldt så meget.

Han taler ud til avisen BT, og hans ekskone og datteren Sara har været i TV og fortælle om deres oplevelser.

Skjoldsøge er stolt af datteren, der er med til at bryde tabuet omkring at miste.

Datteren Sara var med sin bror lige inden han døde, kort efter voldsepisoden. Moderen nåede også frem før ambulancen og kørte med sin søn på hospitalet.

Men Mads stod ikke til at redde, og hans morder er nu dømt 8 år for sin uoprettelige forbrydelse.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: