Moskva får både åbningskamp og finale ved VM 2018

Skrevet af admin

20/03/2015

Mest læste i dag

Når Rusland i 2018 er vært for VM i fodbold, så begynder og slutter turneringen i landets hovedstad.

Det bekræfter det internationale fodboldforbunds (Fifa) eksekutivkomité fredag.

Det er Luzhniki Stadium i Moskva, der skal være vært for både åbningskampen 14. juni og VM-finalen 14. juli.

I mellemtiden skal arenaen, hvor der på nuværende tidspunkt er plads til over 78.000 siddende tilskuere, også lægge græs til blandt andet en semifinale.

Til daglig spilles der på kunstgræs på Luzhniki Stadium, men da der i 2008 blev spillet Champions League-finale på selv samme stadion, var der lagt et rigtigt græstæppe til lejligheden.

St. Petersborg får fornøjelsen af at være værtsby for den anden semifinale og bronzekampen. Til gengæld er byen vært for både åbningskamp og finale, når der i 2017 afholdes Confederations Cup, der fungerer som en slags VM-generalprøve.

Under eksekutivkomitéens møde i Zürich besluttede Fifa desuden at udsætte beslutningen om, hvorvidt man skal ændre på reglerne for en såkaldt nødbremse i straffesparksfeltet.

I dag medfører det både et rødt kort til forsvarsspilleren samt et straffespark til det angribende hold. Denne "dobbeltstraf" håber det europæiske fodboldforbund (Uefa) bliver lavet om.

Hvorvidt det fører til en regelændring, bliver der først taget stilling til 25.- og 26. maj, når eksekutivkomitéen mødes igen. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

/ritzau/