Moskva lukker for gassen til Ukraine før vinteren

Vinteren er på vej.

Det russiske selskab Gazprom har standset leveringen af gas til Ukraine, indtil regeringen i Kijev lægger et depositum for dets kommende leveringer.

Gazprom siger, at Ukraine klokken otte dansk tid havde modtaget al gas, som ukrainerne har betalt for.

De russiske myndigheder har tidligere truet med at stoppe gasforsyningen til Ukraine, hvis Ukraine ikke sørger for, at Krim-halvøen får strøm igen.

- Gasforsyninger vil blive standset i dag eller i morgen som konsekvens af manglende forudbetaling, sagde den russiske energiminister, Aleksander Novak, tirsdag til den russiske radiostation Vesti FM.

Stoppet sker, efter at proukrainske aktivister i weekenden sprængte elledninger i luften, så det russisk annekterede Krim mistede en del af strømforsyningen.

Den ukrainske regering, der vil have Krim tilbage, har fulgt trop med forslaget om en større og mere systematisk blokade og har holdt varer tilbage.

Krim-halvøen ligger stadig i mørke, fordi proukrainske aktivister blokerer reparationsarbejdet. Krim er fortsat afhængig af elforsyning fra Ukraine, selvom halvøen blev en del af Rusland i foråret 2014.

Derfor er sabotagen en mulighed for aktivisterne - og den ukrainske regering - til at lægge pres på Rusland, som altså nu har svaret igen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip