Moskva: Russiske fly har ødelagt IS-base

Ruslands forsvarsministerium siger til nyhedsbureauet Interfax, at dets fly har ødelagt en af Islamisk Stats basers samt flere af gruppens kontrolposter.

- En base nær Tadmor, som ligger 30 kilometer fra Palmyra, er tilintetgjort, siger den russiske general Igor Konasjenkov, som er talsmand for det russiske forsvarsministerium.

Han siger, at angrebet skete langt fra oldtidsbyen Palmyra.

- Russiske Su-34 bombefly har ødelagt en af terroristernes baser samt to velbevogtede kontrolposter ved byen Raqqa, som er Islamisk Stats højborg i det nordlige Syrien, siger talsmanden.

Andre russiske officerer siger til AFP, at russiske fly tirsdag bombede mål efter at have modtaget koordinater fra oprørsgrupper.

Det russiske forsvarsministerium siger, at russiske fly har gennemført 81 bombetogter og ramt 263 mål i Syrien i de seneste to dage. Der er blevet bombet i blandt andet Aleppo, Damaskus, Deir ez-Zor, Idlib, Latakia, Raqqa, Hama og Homs.

Vesten beskylder Rusland for mest at angribe moderate oprørsgrupper frem for Islamisk Stat.

- Mellem 85 og 90 procent af de russiske luftangreb, som er gennemført i Syrien, har ramt den moderate syriske opposition, siger Anne Patterson, som er USA's højest rangerende diplomatiske udsending til Mellemøsten

Patterson, som onsdag deltog i en høring i Kongressen, siger, at næsten alle russiske angreb i Syrien er rettet mod moderate oprørsgrupper.Ifølge Patterson har de russiske luftangreb ført til, at mindst 120.000 syrere er flygtet fra deres hjem, og hun anklager myndighederne i Moskva for at have forværret situationen på slagmarken i Syrien.

Syriens regeringsstyrker har med støtte fra russiske luftangreb fordrevet mindst 120.000 mennesker fra deres hjem, siger amerikanske regeringskilder.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip