Motion forlænger dit liv med fire år

Sammen med syv andre forskere har han set på forholdet mellem fysisk aktivitet på arbejdet og fysisk aktivitet i fritiden. Som de første har forskerne undersøgt, hvor mange leveår, man kan forvente at kunne lægge til sit liv, hvis man er fysisk aktiv.

»Blandt folk med stillesiddende job ser vi, at dem, der er mest fysisk aktive i deres fritid, kan forvente at leve cirka fire et halvt år længere end dem, der er meget stillesiddende i deres fritid,« siger Andreas Holtermann.

»Gevinsten er godt tre år blandt dem, der har et moderat fysisk arbejde, hvor de ikke sidder stille hele tiden og ind imellem løfter,« tilføjer han.

Ifølge Andreas Holtermann er resultaterne fra undersøgelsen meget tydelige. Han påpeger dog, at en mangel ved undersøgelsen er, at det ikke fremgår specifikt, hvilken form for motion deltagerne i undersøgelsen dyrker.

Analysen er foretaget i et samarbejde mellem forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Frederiksberg Hospital, Bispebjerg Hospital og Syddansk Universitet.

Dagens Gossip