Motorcykelklubber vækker vild begejstring: Samler kæmpe beløb til kræftramte børn

Skrevet af Morten Larsen

02/05/2016

Mest læste i dag


Det er 11 år siden, at den svenske motorcykelentusiast Pia Flodin og to venner fik en god idé, da de sad i en garage og snakkede om, at de ønskede at gøre noget godt for andre mennesker.

De valgte at samle en masse motorglade medlemmer af de to forskellige motorcykelklubber Big Twin og Southside, der ville lave en kortegekørsel for at samle ind til kræftramte børn.

I går deltog 250 motorcykler i den nu traditionelle indsamling med de mange hestekræfter, da gaderne i Örebro, der er Sveriges 6. største by, lagde asfalt til paradekørslen.

Indsamlingen resulterede i tæt på 32.000 svenske kroner - omkring 25.000 danske kroner - til at gøre tilværelsen bedre for de kræftsyge børn i Örebro kommune.

Læs også: 11-årige Mikkel er blevet mobbet siden børnehaven - nu får han hjælp af 200 bikere

- Pengene skal bruges på børn, der eksempelvis gerne vil besøge Kolmården (Skandinaviens største dyrepark, red.) eller købe et nt computerspil. De skal ganske enkelt gå til noget lidt ekstra, siger Pia Flodin til NA.

Gårdagens indsamling viste sig at blive til en milepæl, da Pia Flodin og de andre motorcykelentusiaster nu har samlet over 200.000 svenske kroner til velgørende formål på 11 år.

Pengene kommer i kassen ved at hver deltager betaler en svensk halvtredser for at deltage i paradekørslen. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: