Motorcykelugen 2012: I uge 23 hyldes friheden på to hjul

Alle motorcykel-entusiaster kan godt begynde at glæde sig.

For fra den 2. ti l 10. juni fyldes landets veje nemlig med motorcykler i alle afskygninger, når Motorcykelugen 2012 triller derudaf.

Det er importører og forhandlere af motorcykler, der er gået sammen om at afholde Motorcykelugen 2012.

Ugen skal hylde motorcyklismen og fejre friheden ved at køre på to hjul. Ugen markeres med en lang række motorcykelarrangementer i hele landet.

Målet er at få så mange som muligt af landets mere end 200.000 motorcykler og store knallerter på vejene i løbet af ugen.

Uge 23 kommer derfor til at stå i motorcyklismens tegn landet over. I den uge skal alle dem, der sværger til de tohjulede, ud på vejene for at fejre glæden ved at køre på motorcykel.

- Vi vil gerne vise folk, hvor meget motorcyklismen rummer. Målet er, at også dem, der aldrig har siddet på en motorcykel, bliver opmærksomme på de oplevelser, man kan få ved at køre på to hjul. Den store frihed, fællesskabet, nærheden med omgivelserne, alt det, man ikke får med bag bilruden, siger Erik Blacha, der er formand for Motorcykel Importør Foreningen.

Og der kører stadig flere motorcykler rundt derude.

Siden 1993 er antallet af motorcykler tredoblet, og der er i dag 150.000 motorcykler i Danmark.

Det er det højeste antal nogensinde. Dertil kommer 55.000 store knallerter.

- Langt flere har fået øjnene op for motorcyklismen. Tidligere var det mest unge mænd, der sad bag styret. I dag ser vi masser af kvinder på motorcykel og mænd i alle aldre. At køre på motorcykel er for alle slags mennesker. Det vil vi gerne have, at endnu flere opdager. Efter min mening burde det faktisk være receptpligtigt at køre på motorcykel for alle over 65 år – det holder årene åbne, siger John Tange, der er formand fra Motorcykel Forhandler Foreningen.

Motorcykelugen 2012 markeres i hele landet med arrangementer hos forhandlerne, der blandt andet holder åbent hus, særlige arrangementer for kvinder og grill-aftener.

Og en i en række biografer landet over vises motorcykelfilmen ”Closer to the Edge”, der handler om verdens farligste motorcykelløb.

Ugen afsluttes med den store fællestur den 10. juni. Her arrangerer forhandlere i hele landet fællesture, så man vil se flere motorcykler på de danske veje end nogensinde før.

Fakta om Motorcykelugen 2012:

Motorcykelugen d. 2.-10. juni 2012 er arrangeret af forhandlere og importører af motorcykler og er en landsdækkende kampagne, der skal hylde motorcyklismen og den store frihed, der er forbundet med at køre på to hjul.

Kendte danske motorcyklister afgiver i løbet af ugen frihedserklæringer, og på kampagnens website kan alle motorcyklister gå ind og skrive deres egen frihedserklæring.

Motorcykelugen er en årligt tilbagevendende begivenhed og afholdes for første gang i år.

Motorcykelentusiasterne Mads Christensen, Brian Holm, Sebastian Jessen og Rikke Peters står i spidsen for dette års kampagne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip