Motorsportschef: Magnussen inspirerer andre

Sportschefen i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), Bo Baltzer Nielsen, ser frem til at følge Kevin Magnussens debutsæson næste år i Formel 1.

- Betydningen er enorm. Jeg tror, at dette får en betydning for kommende generationer af racerkørere, som nu kan se, at det kan nytte noget.

- Det er ikke bare noget, man kan gå rundt og drømme om. Det kan rent faktisk lade sig gøre, og hvis man er dygtig nok og vedholdende nok, kan man altså nå det ultimative.

- Netop det er næsten lige så vigtig som selve nyheden om Kevins kontrakt og den opmærksomhed, han får lige nu. Det langsigtede er meget spændende, siger Bo Baltzer Nielsen.

Torsdag blev det officielt, at 21-årige Magnussen skal køre for McLaren i 2014.

- Dette vil stimulere en del, men det er desværre sådan med motorsport, at man ikke bare får en idé om søndagen og så er på banen om mandagen. Der skal noget mere til.

- Men vi kan jo se det med dengang i 00'erne, da Tom Kristensen begyndte med sin sejrsrække ved Le Mans (det legendariske 24-timers-løb, red.), der steg vores medlemstal ganske betydeligt. Dette kommer til at betyde en nyt kvantespring, tror jeg, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip