Motorvejs til- og frakørsel syd for Vonsild rykker nærmere

En ny tilslutning til motorvej E 45, den sønderjyske motorvej, på Ødisvej ved Hoppeshuse syd for Vonsild er rykket nærmere.

Kolding Kommune har netop sendt en ansøgning til trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) om at få del i et beløb, som står i en statspulje beregnet til den slags projekter:

- Det har vi gjort på baggrund af en ny rapport fra Vejdirektoratet, som indeholder et projekt for en ny tilslutning i Hoppeshuse på Ødisvejen. Og hvor projektet analyses positivt, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til Vamdrup Netavis.

Den nye tilslutning indgår også i Kolding Kommunes planer for et kommende vejenet, idet kommunen agter at forlænge Ødisvejen videre mod øst hen over den nuværende landevej 170 Kolding - Christiansfeld og til et passende punkt på Skamlingvejen længere mod øst. Her er den eksisterende rundkørsel på Skamlingvejen nævnt:

- En ny tilslutning til E45 ved Hoppeshuse, og dermed også den nye vej videre mod øst, så vil det betyde langt lettere adgang til motorvejen fra og til Stenderup-halvøen, den sydlige del af Kolding og fra Sjølund Hejlsminde-området, og så naturligvis også fra Ødis-området, siger Jørn Pedersen.

I forbindelse med sagen har Vejdirektoratet udarbejdet et skiteseprojekt som viser, kommer tilslutningen til E45, skal der laves to rundkørsler på Ødisvejen. En på hver side af motorvejen og begge med til- og frakørsler:

I rapporten fra Vejdirektoratet påpeges, at projektet vil påkræve total ekspropriation af to til fire ejendomme i Hoppeshuse:

- En ny tilslutning vil endvidere betyde en betydelig aflastning af trafikken gennem Vonsild og vil også aflaste den nuværende tilslutning afkørsel 65 Kolding Syd, påpeger borgmesteren.

Tilslutningsprojektet på Ødisvej ved Hoppehuse anslås at koste i alt 66.7 millioner kroner.

Dagens Gossip