Mountainbike spor tager form i Marielundskoven

Mountainbike sporten er i kraftig vækst i disse år og antallet af mountainbikere i de danske skove er stærkt stigende. Flere steder i landet er der lavet officielle, afmærkede, ruter beregnet til mountainbike. Nu er turen kommet til Kolding.

Kolding Kommune og MTBkolding har i samarbejde planlagt to mountainbike ruter i Marielund skoven. Sporet er anlagt, så det skåner skoven mest muligt, således at det sikres, at skovens dyr ikke stresses, og at der ikke bliver kørt i nærheden af skovens sjældne planter.

MTBkolding har stået for de tekniske detaljer i, hvordan ruten skal opbygges, således at ruten kan holde til at blive brugt, uden at slide på skovbunden. Skovens naturlige niveau forskelle er tænkt ind i planen for at få en rute, som kan udfordre både nybegynder men også erfarne ryttere.

Der har i hele planlægningsfasen været meget fokus på de andre bruger af skoven, således bliver ruten lavet så der bliver forhindringer som kræver, at farten reduceres kraftigt der, hvor ruten krydser andre stier. Det skal sikre, at skovens andre brugere ikke oplever, at der pludselige kommer cykler flyvende ud af skoven.

En officiel mountainbike rute skal også være med til at sikre, at der ikke bliver lavet piratspor i skoven, og at der kun køres på godkendte stier. Endelig er ruten lavet sådan, at den mange steder løber parallelt med de officielle vandrestier i skoven, så skovens øvrige brugere kan se, hvordan der bliver trænet på sporet.

Spordag

Arbejdet med at bygge ruten foregår med frivilligt arbejdskraft og derfor inviteres alle interesserede til at komme i skoven, når der holdes spordage, hvor der bliver arbejdet på ruten.

Der er oprettet en Facebook gruppe, der hedder Trail builders Kolding. Det er en åben gruppe, hvor man kan følge med i projektet og se, hvornår der afholdes spordage.

Første officielle sporbygningsdag er søndag den 3. november, hvor også borgmester Jørn Pedersen vil komme og skyde projektet i gang ved at rejse den første markeringspæl, af de mange der skal stå langs ruten. Alle der er interesserede kan møde op ved naturskolen klokken 8.30.

Dagens Gossip