Mourinho forklarer chok-nederlag med manglende modenhed

Men efter at have været foran 1-0, gik det galt for hjemmeholdet, som endte med at tabe kampen 1-2 efter et schweizisk sejrsmål ni minutter før tid. En ydmygelse, der er til at tage og føle på, når man har forhåbninger om at gå hele vejen og vinde Champions League-trofæet.

José Mourinho var efter kampen kritisk overfor det hold, som han overtog i sommerpausen. Han bekræftede, at nederlaget gjorde ondt.

- Selvfølgelig, men jeg tror, at holdet ikke er modent nok og ikke har nok personlighed til håndtere de øjeblikke, hvor det bliver svært, sagde den portugisiske manager, der nu har set sine spillere gå fra banen fire kampe i træk uden sejr, og før Basel-nederlaget tabte man ude mod Everton.

- Mod Everton spillede vi fantastisk, og så scorede de i det sidste sekund af 1. halvleg. Derefter kunne man mærke, at holdet havde det svært, selvom det dominerede kampen. Det her var lidt det samme.

- I begyndelsen accepterede holdet, at det har ansvaret for spillet, så på modstanderen og forsøgte at skabe noget. Og da det første negative øjeblik opstod - udligningen - blev holdet lidt rystet. Men den eneste ting, som man kan gøre, er at forsøge at arbejde med det. Vi er meget kede af det, når vi tager hjem, tilhængerne er meget kede af det, men i morgen skal vi til træning og forberede os på den næste kamp. Det er den eneste måde, jeg kender: hårdt arbejde, tro på, at det du gør, er rigtigt, have tillid til hinanden, holde kritikken internt og forsøge at løse tingene i gruppen, holde sammen og forsøge at få et godt resultat mod Fulham på lørdag, så holdet vågner op med et smil, konkluderede han over for The Guardian.

Mourinho har, siden han igen overtog styringen i Chelsea, talt meget om, hvor ungt og relativt urutineret holdet er. Men selvom det er tydeligt, at Samuel Eto'o mangler kamptræning, Fernando Torres var uden for truppen mod Basel, reserven Demba Ba var tæt på at blive lejet ud til Arsenal, og Mourinho lod Romelu Lukaku tage til Everton på en lejeaftale, ville han ikke klage over manglen på skarpe angribere.

- Når vi taber, taler jeg ikke om spillerne, ikke individuelt. Jeg taler om mit ansvar, og jeg er tilfreds med de tre angribere, som jeg har resten af sæsonen. Det er gode spillere, gode professionelle, som gør deres bedste hver kamp. Jeg kan ikke klage over nogen af dem.

- Måske mangler Samuel (Eto'o, red.) noget skarphed, men det overrasker mig ikke. Når du er to et halvt år et sted, som ikke motiverer dig, væk fra den store scene, og måske er du der ikke af de rigtige årsager, så mister du sulten. Nu har han motivationen igen, han vil have succes og er glad for at spille på det her niveau. Han deltager meget i det fælles spil. Måske må vi vente på skarpheden og teknikken, der skal til for at score. Men han er stadig en fantastisk spiller, fastslog Mourinho, som stadig tror på, at Chelsea sikrer sig en af de to pladser, der giver adgang til forårets ottendedelsfinaler i Champions League.

- Målsætningen om at ende i top to i gruppespillet er ikke væk, langt fra. Det er et mål, som vi vil kæmpe for, og som jeg tror, at vi vil opnå. Jeg er ikke chok. Jeg er ikke tilfreds med resultatet: i stedet for at tage et skridt mod kvalifikation, tog vi et skridt væk, men vi har fem kampe tilbage, og vi må tage ansvar for at slutte i top to. Normalt skal man vinde sine hjemmekampe og få nogle point på udebane. Nu skal vi have seks point hjemme (mod Schalke04 og Steaua Bukarest, red.), og vinde nogle point på udebanen. Så vi bliver nok nødt til at vinde i Basel for at kompensere for nederlaget, lød Mourinhos trussel efter nederlaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip