Mourinho: United er Zlatans største klub i karrieren

Manchester United har fået to store personligheder til klubben denne sommer, og ordene er også store i indledningen til den kommende sæson.

For nylig blev Zlatan Ibrahimovic præsenteret i Manchester United, og han bliver dermed genforenet med José Mourinho, der har taget over som klubbens manager.

De to superstjerner har tidligere arbejdet sammen i italienske Inter, og deres respektive fodbold-cv'er byder på adskillige titler.

Zlatan Ibrahimovic har vundet fodboldmesterskaber som få spillere, og han har vundet i fire forskellige lande.

Zlatan Ibrahimovic har været i flere store klubber som Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris Saint-Germain, efter at han kom frem i Malmö FF og skiftede til Ajax.

Ifølge Mourinho er Manchester United dog den største klub i svenskerens karriere.

- Det er den største klub, han nogensinde har spillet for, og den sværeste turnering, han har spillet i. Han er en kæmpe spiller. Jeg synes, det er smukt, når en træner har en spiller, og få år senere har ham igen, siger José Mourinho til Manchester Uniteds hjemmeside.

Mourinho er ikke overraskende begejstret for udsigten til at arbejde sammen med den 34-årige svensker igen, som de to personligheder gjorde det i Inter.

- Zlatan er Zlatan. Han vinder år efter år. Hans scoringsrekord er absolut fantastisk, og hans passion for spillet er utrolig.

- Det er kun muligt for en person med hans passion, ambitioner og cv at beslutte sig for den største udfordring i karrieren på det tidspunkt i karrieren, siger Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic stoppede på det svenske landshold, da Sverige var slået ud af EM-slutrunden i Frankrig. Han har scoret 62 mål i 116 kampe for det svenske landshold.

Siden 2001 har svenskeren vundet 13 nationale mesterskaber i de klubber, han har spillet i, og i de seneste fire sæsoner er han hvert år blevet mester med franske Paris Saint-Germain.

Manchester United sluttede på femtepladsen i den forgangne sæson, og klubben deltager dermed ikke i Champions League i den kommende sæson.

Manchester United vandt senest det engelske mesterskab i sæsonen 2012-13.

/ritzau/

Dagens Gossip