Mourinho: United hører hjemme i Champions League

Manchester United skal igen til at vinde titler og hurtigt tilbage i Champions League.

Det fastslår José Mourinho, da han tirsdag havde indkaldt til sit første pressemøde som manager i den engelske storklub.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke er i Champions League. Forhåbentlig er det kun en enkelt sæson, hvor vi ikke er med.

- Manchester United er en Champions League-klub, og i juli 2017 skal vi være tilbage, siger Mourinho ifølge Sky Sports på pressemødet.

Han lægger ikke skjul på, at han er kommet til Manchester for at vinde trofæer.

- Jeg er ikke god til at gemme mig bag ord eller filosofier. Jeg har altid været mere aggressiv, selv om det kan være risikabelt.

- Hvis man bare sagde, at vi skulle arbejde på at blive blandt ligaens fire bedste igen og gøre det godt i Europa League, så er det ikke mig.

- Jeg er mere aggressiv. Jeg vil vinde, siger Mourinho.

På forhånd har mange United-fans været skeptiske over for den nye manager.

Mourinho vil dog gøre skepsissen til skamme i Manchester-klubben, hvor tilhængerne fra 1986 til 2013 var vant til succes og massevis af titler under managerlegenden Alex Ferguson. Sidenhen er det gået ned ad bakke.

- Jeg vil det hele. Jeg vil vinde kampe, jeg vil spille godt og jeg ønsker ikke, at vi lukker mål ind. Jeg vil have publikum bag mig.

- Jeg gemmer mig ikke. Jeg jagter Sir Alex' (Ferguson, red) rekord for antallet af Champions League-kampe, siger portugiseren.

Mourinho fortæller også, at holdets profil Wayne Rooney aldrig kommer til at spille på midtbanen under ham. Den engelske landsholdsangriber er bedst længere fremme på banen, mener han.

53-årige José Mourinho blev i december sidste år fyret i London-klubben Chelsea.

Portugiseren, der har afløst hollandske Louis van Gaal i Manchester, har efter sin tiltrædelse hentet Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan til klubben.

Ibrahimovic var fri af sin kontrakt i Paris Saint-Germain, mens Mkhitaryan er købt i Borussia Dortmund.

/ritzau/

Dagens Gossip