Movistar tager første stik i Vueltaen

23/08/2014

Cykelholdet Movistar fik en perfekt start, da sæsonens sidste grand tour, Vuelta a Espana, blev skudt i gang lørdag aften.

Scenen i Jerez de la Frontera dannede rammen om en holdtidskørsel på 12,6 kilometer, og her var Movistar hurtigst i tiden 14.13 minutter.

Længe så det ellers ud til, at Cannondale ville vinde etapen, men Movistar, der var sidste hold på ruten, ville det helt anderledes.

På en særdeles stærk slutspurt lykkedes det for Movistar at vinde med seks sekunder. Holdet var også seks sekunder foran Orica-Greenedge, der sluttede på tredjepladsen.

Tinkoff-Saxo med Alberto Contador sluttede på syvendepladsen 19 sekunder efter vinderholdet.

Spanieren Jonathan Castroviejo kørte først over målstregen for Movistar og bærer derfor førertrøjen på løbets anden etape søndag.

Holdet tæller også en af de største favoritter til den samlede sejr colombianeren Nairo Quintana.

Han fik allerede på den første etape skabt et godt hul til Chris Froome, der er regnet som hans måske værste konkurrent i det samlede klassement.

Briten kom sammen med sit hold, Team Sky, i mål 27 sekunder efter vinderholdet.