Moyes: Rooney er en leder og nærmer sig legendestatus

Fire sejre i træk i tre forskellige turneringer fortæller historien om et Manchester United-hold, der måske at ved at stoppe blødningen efter en rigtig skidt periode.

De forsvarende engelske mestre er godt nok stadig placeret på en skuffende ottendeplads i Premier League, men der er tegn på fremgang, og manager David Moyes roser erfarne Wayne Rooney for at vise lederevner i en svær tid.

- Ved du, hvad jeg ser mere end noget andet i Wayne? Jeg ser lederskab. Jeg ser en mand, som ønsker at tage ansvar for holdet. En mand, der bekymrer sig om, hvordan han spiller, og hvordan holdet spiller.

- Mere end noget andet er det, hvad jeg ser fra Waynes side, siger David Moyes ifølge flere britiske medier.

Manageren er under stort pres. Han overtog et mesterhold fra legenden Alex Ferguson forud for sæsonen.

Men selv om United er sikkert videre i både Liga Cuppen og Champions League, er den nuværende ottendeplads nok til at starte fyringsrygter med Moyes som den udsatte.

Det hjælper ikke ligefrem en presset Moyes, at holdet må undvære profiler som Robin van Persie, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic og Michael Carrick.

Men han har Wayne Rooney til rådighed, og det priser Moyes sig lykkelig for.

- Han har nået en alder, hvor han indser, at han ikke længere er en dreng. Han er en af de voksne på holdet. Han er faktisk på nippet til at blive en af de store legender i klubben.

- I omklædningsrummet er Wayne en af dem, der begynder at tage beslutninger, siger David Moyes.

Manchester United går som de øvrige engelske hold en travl juletid i møde.

26. december spiller holdet ude mod Hull, 28. december ude mod Norwich og 1. januar hjemme mod Tottenham. Alle tre kampe er i Premier League.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip