Mubarak kan være en fri mand torsdag

»Retten besluttede at løslade ham ... måske i morgen (torsdag, red.), siger Mubaraks advokat, Fareed El-Deeb, til nyhedsbureauet.

Mubarak fik en livstidsdom i fjor for ikke at have sat en stopper for drabene på oprørere under opstanden mod ham i 2011. Men en appeldomstol accepterede i januar Mubaraks anke og beordrede en ny retssag, som kører i øjeblikket. Hovedpersonen kan dog ikke tilbageholdes længere, fordi han allerede har udstået den tid, han må være varetægtsfængslet forud for retssagen.

Den sidste korruptionsanklage handler om, at Mubarak skal have modtaget gaver fra et statsligt forlag. Men hans familie har tilbagebetalt værdien af de påståede gaver, hvilket styrker advokatens tro på, at Mubarak vil blive løsladt.

Ifølge BBC vurderer flere Egypten-eksperter, at mange egyptere ser en eventuel løsladelse af Mubarak som endnu et tegn på, at militæret har travlt med at rulle de reformer tilbage, der blev gennemført i kølvandet på opstanden for to år siden.

Egypten er stadig i undtagelsestilstand, og der er udgangsforbud aften og nat.

Flere end 1.000 tilhængere af den afsatte præsident Morsi og Det Muslimske Broderskab er blevet arresteret siden den blodige rydning af to protestlejre i Cairo sidste onsdag, hvor mindst 600 mistede livet og hundredvis siden er blevet dræbt.

Dagens Gossip