Mubaraks advokat regner med snarlig løsladelse

Advokaten siger til nyhedsbureauet Reuters, at han forventer en snarlig løsladelse af Mubarak, fordi den afsatte præsident skulle være renset for anklagerne i en af de korruptionssager, der er rejst mod ham.

Advokaten talte med Reuters efter de juridiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet havde beordret Mubarak løsladt for den ene af anklagerne imod ham. Den eneste grund til fortsat at holde Mubarak bag tremmer vil ifølge advokaten være en anden korruptionssag, som vil blive afgjort til Mubaraks fordel i denne uge, mener advokaten.

Derfor er Fareed El-Deeb optimist, når det gælder en snarlig løsladelse af den tidligere egyptiske præsident.

»Alt, hvad vi har tilbage, er administrative procedurer, der ikke vil tage mere end 48 timer. Derfor vil han være på fri fod inden for 48 timer. Han skulle være på fri fod ved ugens slutning,« siger advokaten om sin klient.

Hosni Mubarak blev afsat efter 18 dages folkelig opstand i februar 2011 i det, der er blevet kendt som det arabiske forår, men ud over korruptionsanklagerne er Hosni Mubarak også anklaget for medvirken til drab på de 800 demonstranter, der mistede livet under opstanden.

I den sag blev han sidste år idømt livsvarigt fængsel sammen med sin medanklagede, den tidligere indenrigsminister, Habib al-Adly. Begge har erklæret sig ikke skyldige, og efter de to havde appelleret livstidsdommen, blev de ifølge CNN garanteret en ny retssag af den nu også afsatte præsident Mohamed Morsi.

Retsmøderne er blevet afviklet, selv om Mubarak en del af tiden har været indlagt på et militærhospital efter et hjerteanfald. I april blev han overført til fængslet igen.

Lørdag udsatte en domstol i Cairo drabssagen til genoptagelse 25. august.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip