Mugabes parti vinder to tredjedele af parlamentet

Skrevet af BNB

03/08/2013
Med to tredjedele, altså 140 pladser, kan partiet egenhændigt ændre landets forfatning.Mugabes udfordrer, premierminister Morgan Tsvangirai, har beskrevet præsidentvalget, der fandt sted onsdag, som en »farce« og hævder, at omfattende valgsvindel har fundet sted.Hans parti, Bevægelse for Demokratisk Forandring, har erklæret, at man ikke anerkender valget eller den nye regering, der følger af valget. Imens har Den Afrikanske Union erklæret, at valgets afvikling var fair.89-årige Robert Mugabe og hans ZANU-PF-parti har været ved magten i Zimbabwe, siden landet blev uafhængigt fra Storbritannien i 1980.Mugabe anses af vestlige lande for at være en despot, som har ført landet på afgrunden af ruin og krænket menneskerettighederne.BNB

Mest læste i dag

Med to tredjedele, altså 140 pladser, kan partiet egenhændigt ændre landets forfatning.

Mugabes udfordrer, premierminister Morgan Tsvangirai, har beskrevet præsidentvalget, der fandt sted onsdag, som en »farce« og hævder, at omfattende valgsvindel har fundet sted.

Hans parti, Bevægelse for Demokratisk Forandring, har erklæret, at man ikke anerkender valget eller den nye regering, der følger af valget. Imens har Den Afrikanske Union erklæret, at valgets afvikling var fair.

89-årige Robert Mugabe og hans ZANU-PF-parti har været ved magten i Zimbabwe, siden landet blev uafhængigt fra Storbritannien i 1980.

Mugabe anses af vestlige lande for at være en despot, som har ført landet på afgrunden af ruin og krænket menneskerettighederne.

BNB