Muguruza slår Serena Williams og vinder French Open

Garbiñe Muguruza snuppede sin første grand slam-turnering i karrieren, da hun lørdag vandt 7-5, 6-4 over Serena Williams i French Open-finalen.

Dermed blev hun den første spanske vinder af tennisturneringen siden Arantxa Sanchez-Vicario i 1998.

Serena Williams kom allerede i store problemer i starten af første sæt, hvor spanieren kom foran med 4-2 i partier.

Men den amerikanske verdensetter kæmpede sig flot tilbage og udlignede til 4-4, og så havde de fleste nok regnet med, at Muguruza ville tabe første sæt.

Men sådan skulle det ikke gå. Muguruza brød for anden gang Serena Williams' serv og kom foran med 6-5.

Serena Williams havde flere chancer for at bryde tilbage i det efterfølgende parti, men Muguruza forsvarede sig godt og udnyttede efter et langt parti sin tredje sætbold.

I andet sæt kom Muguruza flyvende fra start og brød sin modstanders serv endnu en gang.

Serena Williams brød straks tilbage og spillede i perioder egentlig meget godt, men spanieren læste spillet godt og forudså mange af verdensstjernens slag.

Muguruza brød for tredje gang i træk Serena Williams' serv, hvis man tæller det sidste serveparti i første sæt med, og det er sjældent set.

Det lykkedes Serena Williams at redde fire matchbolde i egen serv ved stillingen 3-5 til Muguruza, som forståeligt virkede en anelse nervøs, da det hele skulle afgøres.

På imponerende vis blev Muguruza dog ved med at bevare roen i sit spil og vandt det efterfølgende serveparti rent og dermed andet sæt med 6-4.

På den afgørende matchbold leverede spanieren sågar et fornemt lob, som ramte lige ned på selve baglinjen. Det snød både Serena Williams, tilskuerne og Muguruza selv.

Den spanske tenniskomet havde svært ved at fatte det, men kunne jublende konstatere, at hun havde vundet sin største titel i hele karrieren.

Muguruza var den første spanske kvinde til at nå finalen ved French Open siden Conchita Martinez i 2000. Dengang vandt franske Mary Pierce turneringen.

Den seneste spanske French Open-titel snuppede Arantxa Sanchez-Vicario som tidligere nævnt helt tilbage i 1998.

/ritzau/

Dagens Gossip