Mulig vildledning af Folketinget undersøges

Rigsrevisionen har kritiseret Skat og Skatteministeriet for at have siddet interne advarsler om rod med ejendomsvurderingerne overhørig i 2002, 2007 og 2011.

Folketinget blev ikke orienteret om sagen, da daværende skatteminister Kristian Jensen (V) i 2008 orienterede Skatteudvalget om, at Skat forventede et større antal klager over stigende offentlige ejendomsvurderinger, skriver avisen.

Rigsrevisionen vil nu gennemgå 29 ministerforelæggelser, hvor ejendomsvurderingerne er blevet vendt med skatteministre fra 2004 til 2012.

»Vi har bedt rigsrevisoren om at undersøge disse forelæggelser for præcist at finde ud af, hvad de forskellige ministre vidste, og hvordan de så efterfølgende orienterede Folketinget,« siger formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF) til avisen.

Det har Rigsrevisionen ikke tidligere undersøgt.

»Når det kommer frem, at Folketinget ikke har fået den fornødne information om sagen, skal vi som statsrevisorer selvfølgelig agere på det,« siger statsrevisor Magnus Heunicke (S) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

De 29 ministerforelæggelserne er fremkommet, under de fire tidligere Venstre-ministre Svend Erik Hovmand, Troels Lund Poulsen, Peter Christensen og Kristian Jensen.

Dagens Gossip